24 may 2013, 18:32

Ура за нашата култура 

  Poesía » Otra
418 1 3

Ура за нашата култура!

За тези,  дето книга не четат,

а само с мишка и клавиатура

прелитат весело от чат на чат.

 

За тези,  дето на изложба даже

кракът им не е стъпвал досега.

„Художникът цапоти само, маже...

какви са теа Рубенс и Дега?”

 

За тези,  дето в театъра са влезли

да видят Хамлет – „Ама верно гол?”

И през антракта бързо са излезли

или са дремали на своя стол.

 

Ура за нашата култура!

Концерти има – те са на Азис.

Изкуството превръща се в халтура,

а простотията покланя се на бис.

 

Ура за нашата култура!

Днес празника ще почетем

с кебабче, с бира, с гарнитура

и  само с дива чалга на корем.

 

„Върви, народе, вдъхновени”

към безпросветни бъднини.

Със ценностите подменени

към простотия се върни.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??