13 jul 2014, 18:38

Урок от един коцкар 

  Poesía » Otra
974 1 1

Със години си търся царица,

но във джоба си нямам петак,

днес харесах една хубавица,

тя отряза ме с думи - голтак!

Беше с къса пола на карета

и подкара скъп мерцедес,

яка мацка, та дрънка, момчета,

сочни устни,маникюр и финес.

Не коси се! Изригна ухилен

там на пейката коцкар един.

Не ме гледай с поглед безсилен,

сякаш бил си до днес в нафталин!

То сега е време модерно

на красавици с бюст силикон

и е шик, дори характерно

да си имаш по една на сезон!

Зима удачна е виж стюардеса

да те води по топли страни,

а напролет хвани поетеса

и със рими я страстно плени.

Лято дойде ли дири чужденката,

курортите, плажът - мечти,

пък наесен падни във краката

там на дама от бизнес среди.

Ех, не мога, приятел, не става,

аз отляво, тук, нося сърце,

то едничка любов разпознава

и не искай да деля го на две.

Може дълго да чакам принцеса,

да я търся във жега и в студ,

не допада ми тази пиеса,

та дори да ме смяташ за луд!

Явно имаш бръмбар в главата

и изглежда си кух романтик,

много има да чакаш жената,

ех, наивник, непресторен лаик.

Хайде, сбогом, аз тръгвам, със здраве!

Донжуанът ми махна с мерак,

не харесваш ги днешните нрави,

е затуй си оставаш голтак!

© Красимир Трифонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??