Усещане за Есен...
А вече студенеят дните
и утрините тук са тъмни,
а нощем ветрове (сърдити
на лятото) се гонят сънни...
Небето повече е в сиво
покрито с облаци дъждовни,
но Слънцето през тях пробива
понякога за да напомни,
че лятото е още тука,
макар да студенеят дните
и с ярост ветрове (от скука)
се гонят на света сърдити...
И във душите нещо става-
настроени са меланхолно,
навярно Любовта тогава
и да си тръгва доброволно...
Но може нейде, зад завоя
на уличката със цветята,
да спре и да се върне: нова-
със Страст, до днеска непозната!..
И ще ни грабне тя, навярно
за да се върнем във Играта,
и да заложим пак хазартно
на: Любовта, Страстта, Съдбата!...
Коста Качев
© Коста Качев Todos los derechos reservados