15 may 2023, 19:37

Усмихнато море 

  Poesía » Para niños
414 4 14

Морето ме посрещна със усмивка,
обля ме с водораслов аромат.
Бризът - хлапак със влюбена въздишка
коси разроши, свирна под мустак.

Вълните  заблестели с рой светулки
запяха в хор "Добре си ни дошла !".
А гларусите - бели пресмехулници
приветливо замахаха с крила.

Брегът златист, за мене детски пристан,
нозете запрегръща с топлина.
От тук видяла първия си изгрев,
реших... да му помахам пак с ръка.

Морето приласка ме със усмивка,
усмихна се и моята душа,
разля вълна лирично-романтична
и приказно превърна се в мечта.
 

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??