24 oct 2018, 8:39

Успехите се раждат от борба 

  Poesía
171 0 0

Не се гордея! Срам ме е ужасно!
От гнусни думи винаги боли.
На вицето въобще не му е ясно,
че щом гърми ще почне да вали.

А то гърми така, че се не трае.
Народът е безумно възмутен.
Когато котка с мишки си играе,
винаги попада в техен плен.

Но да прогониш котка от храната
не може лесно. Дращи и дере...
И до кога ще властват по земята
онези, дето сеят грехове?

Затворите са пълни с кокошкари,
престъпниците имат Парламент.
Пародия е днешната България
в световно непочтен експеримент.

От робите не става господари,
но цял народ надигнал е глава.
Вярвам в Теб, изстрадала Българийо!
Успехите се раждат от борба.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??