В края на лятото
Ако лятото привършва нейде,
в моите и в твоите очи,
ако то и теб отвéде,
ако вятърът смутен ечи,
знай, че есента ни чака
някъде далеч със влака.
Ако усещаш порива небесен
да буйства в тебе скрит,
ако усещаш как наесен
у мен стои убит,
ще разбереш, че те обичам,
но ти недей отрича.
Не отричай ни лято, ни есен!
Не отричай нашите любови,
макар да съм унесен,
овързан в тежките окови
на твоя вкус, на твоя чар.
... и догаря в нас пожар.
© Християн Todos los derechos reservados
Романтично е.