11.09.2008 г., 13:15 ч.

В края на лятото 

  Поезия » Любовна
722 0 2

В края на лятото

 

Ако лятото привършва нейде,

в моите и в твоите очи,

ако то и теб отвéде,

ако вятърът смутен ечи,

знай, че есента ни чака

някъде далеч със влака.

 

Ако усещаш порива небесен

да буйства в тебе скрит,

ако усещаш как наесен

у мен стои убит,

ще разбереш, че те обичам,

но ти недей отрича.

 

Не отричай ни лято, ни есен!

Не отричай нашите любови,

макар да съм унесен,

овързан в тежките окови

на твоя вкус, на твоя чар.

 

... и догаря  в нас пожар.

© Християн Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??