Един съм аз,
един единствен и незаменим
и не знам дали ви има вас
или всички сте кълба от дим
Димна сянка в огледало отразена
димна сянка във моята глава,
а дали всъщност главата ми я има?
а дали ги има вашите сърца?
Фарсове, илюзии
завеси оставени без представление,
къде ги има тези ужаси?
Само в мозъчното ми уединение!
А вън от него - пустош, даже нищо!
Нищо, просто безкрайна черна дупка!
но дори и дупката е нещо
щом не е във моята черупка.
Аз мисля, мога, правя... съм!
Но само толкова ли имам в мен?
А тук топя се като в сън,
а сънят ми - по-реален е от ден
В него слънцата светят толкоз силно!
Във него има странен и невиждан цвят,
а в главата ми – болна мисъл тъй обилна,
и там цветя на лудостта цъфтят
А може би не е лудост, а просто нова призма
а може би така се гледа на света
а може би истината там е скрита
а може би истинска е само лудостта
Универсален отговор – търсене без смисъл
математическа идея деляща се на нула
но нека не се питаме кой ни е орисал
и изберем коя от двете е вярната ампула.
Ето ти една истина от която се нуждаеш
Ето ти съвет за да намериш на другия света
обикни извън себе си и ще узнаеш,
че универсална истина е любовта
© Зимен Бриз Todos los derechos reservados