Mar 30, 2015, 12:24 AM

В Матрицата: Събуждане 

  Poetry » Phylosophy
621 0 0

Един съм аз,

един единствен и незаменим

и не знам дали ви има вас

или всички сте кълба от дим

 

Димна сянка в огледало отразена

димна сянка във моята глава,

а дали всъщност главата ми я има?

а дали ги има вашите сърца?

 

Фарсове, илюзии

завеси оставени без представление,

къде ги има тези ужаси?

Само в мозъчното ми уединение!

 

А вън от него - пустош, даже нищо!

Нищо, просто безкрайна черна дупка!

но дори и дупката е нещо

щом не е във моята черупка.

 

Аз мисля, мога, правя... съм!

Но само толкова ли имам в мен?

А тук топя се като в сън,

а сънят ми - по-реален е от ден

 

В него слънцата светят толкоз силно!

Във него има странен и невиждан цвят,

а в главата ми – болна мисъл тъй обилна,

и там цветя на лудостта цъфтят

 

А може би не е лудост, а просто нова призма

а може би така се гледа на света

а може би истината там е скрита

а може би истинска е само лудостта

 

Универсален отговор – търсене без смисъл

математическа идея деляща се на нула

но нека не се питаме кой ни е орисал

и изберем коя от двете е вярната ампула.

 

Ето ти една истина от която се нуждаеш

Ето ти съвет за да намериш на другия света

обикни извън себе си и ще узнаеш,

че универсална истина е любовта

 

 

© Зимен Бриз All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??