На Пете Пух с обич и нежност
Какво от туй, че няма те до мен
аз мога във съня да те измисля
и пак така, от мене сътворен
да върнеш на живота смисъла.
Какво от туй, че в нечий друг живот
сега преплиташ свойто ежедневие,
че си за друга ти любовник, брат,
отдал се безрезервно в миг безвремие?
Макар сама във този слънчев ден,
далече от най-синьото вълшебство
живее твоят образ в мен
и нежността ти в мене се разлиства.
Аз имам теб, макар от разстояние
така до болка съвършен
в съня ми идваш прелестно създание
и с теб е пълен моят ден.
09.01.2005
© Десислава Тенева Todos los derechos reservados