29 mar 2016, 7:56

В метрото 

  Poesía » De amor, Civil
345 0 0

Някъде,
в някой си вагон
на виенското метро
казваш, че си срещнала поет с писмо.
Двайсет метра под земята, а той
търсил слънце в тъмното стъкло!
Снимала си -
Това е модерният поклон.
Но ето, още недовършил 
първата му строфа,
връщам телефона и заемам поза смела -
че това е драсканица проста - листа похабен.
Не казах, че момчето от вагона,
не е никакъв поет,
а проповедник с вяра Йозеф Бойс...
Мълча си и държа на свойта поза,
Влюбен,
В  любовта ти към таланта.
И кому са, драга, нужни имена?
Щом двадесет години след смъртта
стиховете му се предават 
от ръка в ръка - 
Както любовта. 

© brmrm Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??