14 sept 2019, 8:53

В нежността на вълните си най-утихнал! 

  Poesía » Del paisaje
597 0 0

В нежността на вълните си най-утихнал!
Там най-нежните ласки си пожелал.

В зеленината на тревите си най-стихнал
и най-голямата утеха в тях си разпознал!

 

С морските настроения си най-привикнал!
От свирепостта им многократно си изгорял!

От жестоките им истини доста си изпитал
и надеждно тайно миражи си  съпреживял!

От бурността на ветровете си най-настръхнал!
Техните стълкновения дълбоко си измечтал!

На волността на чайките си дълго завиждал
и действително свободата им си прозрял!

Морски сирени си най-жадно поискал!
До тях си се най-добре съпреживял.

И трайно към морето си се доста привързал,
защото в неговата любов нáй си се познал!

© Светлана Тодорова Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??