В Огледалото
Посветено на Петко Илиев-Divak
В лицето ти нека всеки да се вгледа -
обратната страна на огледалото не е за теб!
Ти не търсиш - всички знаем го - победа!
Ядеш единствено от твоя хлеб!
Защо поет си непокорен ти, Диваче?!!!
Дори да прозираш обратната страна.
Не се съмнявай ти в себе си, обаче!
Напред върви, назад недей се обръща!
Недей поглежда ти неверниците покрай тебе,
остави ги! Нека там сами берат душа!
А който се опитва перото ти да погребе,
все някога на себе си ще каже. Аз греша!
Егото ти едва ли някой ще изучи,
затуй е нужна в душата правота.
Някога… едва ли ще се случи!
Остави ги да живеят в тъмнота!
Щастлив човек си, то се вижда!
Храм в душата нали си построи.
Злобата в сърцето теб те ненавижда,
любов и обич в тебе нека се рои.
Една сълза, докато пишех, ми потече,
Така е, когато пишеш за приятел по душа.
Жалко е, че днес сме като разстояние далече.
Но в живота то не съществува За поетичната душа.
Аз знам - ти чувстваш в себе си подкрепа,
това навярно днес добре разбра.
Раздавай се, Диваче, с пълна шепа.
Талант, душа, сърце в тебе Господ ги събра!!!…
В.Й. 18.05.2011г.
© Васил Йотов Todos los derechos reservados