Живеем в паралелни светове.
Вратите им са двойно огледало.
Със тебе се разбираме добре.
Мълчим – отломчици от нещо цяло.
Минутите се сгърчват и болят,
щом те помоля пак за глътка близост.
Не влизай непоканен в моя свят.
За него трябва ти паспорт и виза.
Измамно ни прилъгва вечерта
да споделим най-срамните си тайни.
Чертае здрачът страшната черта,
отвъд която всичко е нетрайно.
Страхуваш се. Така е по-добре.
Светът ти върху моя ще се срути
и с нокти мойта красота ще издере,
ако в съня ми влезеш пак нечуто.
Така че остани си вечно сам.
Безсилен пред оставащото време.
Живееш във Страна на Чудесата. Знам,
не съм Алиса... дявол да го вземе!
© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados