18.08.2012 г., 10:22 ч.

В паралелни светове 

  Поезия » Любовна
482 0 4

Живеем в паралелни светове.

Вратите им са двойно огледало.

Със тебе се разбираме добре.

Мълчим – отломчици от нещо цяло.

 

Минутите се сгърчват и болят,

щом те помоля пак за глътка близост.

Не влизай непоканен в моя свят.

За него трябва ти паспорт и виза.

 

Измамно ни прилъгва вечерта

да споделим най-срамните си тайни.

Чертае здрачът страшната  черта,

отвъд която всичко е нетрайно.

 

Страхуваш се. Така е по-добре.

Светът ти върху моя ще се срути

и с нокти мойта красота ще издере,

ако в съня ми влезеш пак нечуто.

 

Така че остани си вечно сам.

Безсилен пред оставащото време.

Живееш във Страна на Чудесата. Знам,

не съм Алиса... дявол да го вземе!

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??