24 sept 2013, 20:41

В Парламента 

  Poesía » Civil
298 1 0

В парламента

И днес се дърлят в Парламента.
В Играта няма правила!
Измислици във сто процента...
Надвикване за сто гърла...

Безмислието е голямо...
И наглостта им не мълчи.
Човек със честна дума няма.
О, как се гледат във очи?!

Те не изтъкват аргументи,
но протестират в един глас.
Щом трябва лъжат в сто процента!
Нали е битката за власт!

А те  са наште първи хора
и те решават вместо нас...
Говорят, че са за затвора,
а не да упражняват власт!

Те с методите стогодишни,
с Бай Ганьовите хитрини
подсказват ни, че са излишни!
Но няма кой да ги смени.

От пусто в празно все преливат,
щом вожда им ги призове...
Те само номера отбиват
и искат те да са добре!

Народа не е в д.пе правен
и той съдбата си разбра,
но той горкият е отчаян,
че тази паплач го обра!

 

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??