Сиви локви разлял е дъждът по паважа.
Вън студено е – сняг заваля!
Първа пролетна приказка как да разкажа –
вие вятър и мръзнат цветя?!
В самодивската вечер, напевно-шептяща,
ти очакваш ме вкъщи сама –
светъл пламък на бяла свещица трептяща...
нежен цвят с аромат на жена!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados
Благодаря.