В ТОЗИ АВГУСТ ЩЕ ОПИТАМ
Дарчето ще е кметица
някъде през август - чух!
Боже, искам да е вярно!
Да не бъде само слух!
Щом на кмета се натискат
всички селски хубавици,
чудно ли е, че мъжете
пък си падат по кметици?!
Дарчето е тъй работна,
че не може да не стане:
нявга след работно време
в кметството да поостане!
На разсилния пред входа
дамаджанка ще домъкна
и - като го понапия -
покрай него ще се вмъкна!
Любил съм жена-лисица,
любил съм жена-лъвица,
любил съм жена-жар-птица:
в този август ще опитам
да налюбя и орлица!
© Ангел Чортов Todos los derechos reservados
Поздрав и усмивка.