21 feb 2006, 17:20

В търсене на любовта 

  Poesía
856 0 9
Къде е любовта-единствената и голяма?
Не е ли огъня в очите ми зелени,
не е ли трепета в душата ми засмяна
или тече с кръвта ми в мойте вени?

Къде е любовта-единствената и голяма?
Не е ли в устрема на птичи полет,
не е ли в девствената пролетна поляна
или е в жарко лято-хладен повей?

Къде е любовта-единствената и голяма?
Не е ли в цъфнала, салкъмова гора,
не е ли в мириса на гнила шума
или в червеното на първата зора

Къде е любовта-онази чистата?
Не е ли в погледа невинен на дете,
в утехата на сбръчканата баба
или в искрените майчини ръце?

Къде е? Може би навсякъде! В душите ни!
Ако прегърнеш майка си без повод,
пред залеза на колене да паднеш
и на сина си кажеш простичко "Обичам те"!

© ИЛИЯНА ТОДОРОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??