**
Супер полицай ли е
твоята съвест,
или престъпник,
който надлъгва себе си.
Няма ли друга работа,
че не те оставя
дори в банята
и наднича през ключалката.
Напръскай я
с аромата на бохемството
и я пусни на свобода,
за да не воайорства в душата ти.
**
Животът има нужда от отговор
какво искаш.
Защото самотата го притиска
и ще взриви настоящето.
Само хитрият ум
се скрива невредим
и избухва в ненавременен гняв
за оправдание.
**
Едноизмерният човек
поиска да е триизмерен,
за да осъществи своята цялостност.
Защото му липсваха 3-те елемента -
въздух, вода и огън...
или
съзидание,
състрадание
и творчество...
**
Поезията затанцува
с парадокса
на своята любов.
А логиката ги гледа
безизразно отстрани
и потропва
в такт с ритъма.
**
Ще стопя
твоята безпардонност
в дълбочината на чувствата си.
И човешкото ти измерение
ще се превърне
в неземен ангел,
който танцува казачок
в смеха на очите ми.
**
Думите са буфери
между вагоните на умовете ни,
за да не разтърсва душите ни
внезапният сблъсък на чувствата.
... И поглъщат шепнещо
шока от невъзможната ситуация
между нас.
© Руска Рулетка Todos los derechos reservados