6.09.2012 г., 22:37 ч.

Вагоните на умовете 

  Поезия » Философска
501 0 2

 

**

Супер полицай ли е

твоята съвест,

или престъпник,

който надлъгва себе си.

Няма ли друга работа,

че не те оставя

дори в банята

и наднича през ключалката.

Напръскай я

с аромата на бохемството

и я пусни на свобода,

за да не воайорства в душата ти.

 

**

Животът има нужда от отговор

какво искаш.

Защото самотата го притиска

и ще взриви настоящето.

Само хитрият ум

се скрива невредим

и избухва в  ненавременен гняв

за оправдание.

 

**

Едноизмерният човек

поиска да е триизмерен,

за да осъществи своята цялостност.

Защото му липсваха 3-те елемента -

въздух, вода и огън...

или

съзидание,

състрадание

и творчество...

 

**

Поезията затанцува

с парадокса 

на своята любов.

А логиката ги гледа

безизразно отстрани

и потропва

в такт с ритъма.

 

**

Ще стопя

твоята безпардонност

в дълбочината  на чувствата си.

И човешкото ти измерение

ще се превърне

в неземен ангел,

който танцува казачок

в смеха на очите ми.

 

**

Думите са буфери

между вагоните на умовете ни,

за да не разтърсва душите ни

внезапният сблъсък на чувствата.

... И поглъщат шепнещо

шока от невъзможната ситуация

между нас.

© Руска Рулетка Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??