Вампирски нощи
Алени цветчета в златисто-алено поле
обгръщат света като паднало дете,
целуват кехлибарени реки, води,
издигат се и ахват над хладни летни дни.
Летят прашинки,
малки тичинки разперени,
носят се над потайни жилещи калинки –
върху облаци от пръст отвеяни.
А цветчетата окаяни
са кървави следи умрели,
труповете бездиханни
са силно жадни,
силно хладни.
О, така са те омайни!
Тишина
над тез алени полета се разлива.
Тишина
убива вятъра и със смъртта се слива.
Крещи без думи жлъчни
за милите ни дни и нощи мъчни.
Секира – нощен страж,
охранява тоз град – пустинен плаж,
гони перлите от пролетни лъчи,
поздравява туй, що в гроба си лежи.
А аз съм бродник сред тъми,
преследват ме Омраза и Беди.
Вампирът в мен усмихва се със зъб,
забит във крайчица на този ръб,
където светът с небето се прекръства
и във вселената се пръсва...!
© Росица Todos los derechos reservados