Леко падат снежинките бели,
тихо и нежно се трупа снега.
Снежните улици са опустели.
Бавно заливат вълните брега.
Но бързо снегът се усилва.
И сякаш пада тежка мъгла.
Силният вятър вече не милва -
вълните бурно заливат брега.
© Христо Йорданов Todos los derechos reservados