Ден преди да си замина,
чакам те в хотел "Класик" –
този, в Морската градина.
Както винаги си шик!...
Варна запозна ме с теб!
Срещнах те съвсем случайно
и представих се: "Поет.
С местожителство нетрайно!"
Ти внезапно се засмя –
слънчева и апетитна!
Над алеите с цветя
твоят топъл смях политна...
Лятото е само миг –
миг на обич и на песен
в пъстър свят, и многолик!
Кой твърди, че идва есен?
© МАРИАН КРЪСТЕВ Todos los derechos reservados