19 nov 2023, 9:09

Васил Левски /акростих/ 

  Poesía » Verso acróstico
162 0 0

Величествен и горд, с душа на Прометей-
Апостолът зовяха го людете
С неземен блясък името му грей
И с лъвски скок премина вековете...
Любов във всяко българско сърце
Ликът му скромен в миг обгърна
Една Империя със дух превзе-
Във кръст бесилото превърна.
Слава!Вечна слава на героя!
Комитата, борец за свобода-
Избра смъртта пред робската съдба!

© Иван Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??