Тишина и мрак. Сама.
Среднощ. Две “аз”у мен в компания.
Актъори от житейска драма,
на сцената на будното съзнание.
Едното с трудните въпроси
към другото - в очакване поглежда:
“Коя съм? И къде съм? И защо съм?
Изпълнена с тревога и надежда.
Отговори! Разбра ли досега?
Аз чакам, но какво, не зная...
Печелих, губих като на война...
Дали ще мога да се опозная?!”
“Не питай мен, а мъдрия ни Бог.
Ако си писала живот бездарно,
ще се смили ли да отпусне срок,
или ще го приключиш мемоарно.
Не е ли жалко в нежни строфи,
когато е светът в покой,
да се тешиш със философия
върху мечти несбъднати безброй?!
Животът не е под индиго...
Не го проспивай като лунатик!
Невероятна феерия и чудо е!
Отдавна време е да се събудиш!”
“Не ме съди за грешните посоки!
Редът се ражда от безредие.
Живея на върха на острието
рисковано, опасно, но без кредити.
Животът е за мене тръпка,
която ме люлей щастливо
като крушенеца след буря,
надсмиващ ù се волно и кресливо...
Среднощната полемика приключва.
Две ”аз” осъмват, сключили примирие...
© Диана Кънева Todos los derechos reservados