ВЕК НА БЕЗВРЕМИЕ.
Десети ноември роди
СДС.
СДС роди Мулти.
Мулти роди Вис.
Вис роди Сик.
Сик роди Корона.
Корона роди Защита.
Защита роди Зора
. . .
Всичко
потъна
в мъгла.
Това
беше
миг
тишина !
И заплющяха
сините
знамена,
в надежда
за по-добри
времена.
Опиянени
обезумели,
осуетени,
събраните,
хора
на жълтия
паваж,
не забелязваха
приближаващият
мираж.
2
Вулканът
изригна.
. . .
Заля
градове
села
и
пазари,
офиси,
фирми,
големи
и
малки
складове,
барове,
ресторанти,
тържища
. . .
Полетяха
мерцедеси,
кабриолети,
петстотин
и
шестотин
селове,
с бухалки
и
джипове
и
лъскави
анцузи . . .
ланци.
Голготата
се излива
надолу
със
обири,
грабене,
крадене,
рекетиране,
малтретиране,
манипулиране . . .
А хората
кротко трепереха.
Правителството
безмълвно
погледна към слънцето.
3
Започна
самоизяждането.
. . .
Кръвта
плисна
високо,
високо,
в небето
достигна
дори
и
морето.
Це- 4
дробеше
на малки
парчета
телата,
снайперистите
дебнеха
скрити
в тревата.
Първо
падна
Крушата,
не след
дълго
Андрюшата,
а после
Картофа,
Пипона,
Галфона,
Плувеца,
Гребеца . . .
Те всичките
бяха
отчаяна
стръв
подмамена
от
куршуми
и кръв.
4
България –
обезлюдена,
обрулена
и охулена,
дочака
новия
ден,
в който
гордо
щракна
„Шенген”.
По радиото
и
дискотеките,
че дори
и в аптеките
хората,
слушаха
/ Радка Пиратка/
Най-новите
хитове,
надминаващи
по стойност
дори
древногръцките
митове.
Мъртво хоро
от
чалга,
кючек,
празнодумие
и
безумие
захванаха живите.
5
Изведнъж
отникъде,
на площада
пред храма,
без да иска
пощада,
възкръсна
Синият поп.
И кресна
не към
небесата,
не към
сатаната,
а към
обезвереният народ :
„Палете
палете,
свещите,
така ще
сразите
борците!
Всяка вечер
трябва
да
бъдем
тук.
На безобразията
казваме
край
. . .
и дотук!”
Господи,
каква лудост
храмът
немее
пред
хорската
глупост!
Правителството
трепереше
в страх,
зашеметено
от долари
в бял прах!
В отчайваща
безнадеждност
потъна
България.
Защото
бандитите
имаха
думата.
. . .
Настъпи новият век
на безвремие.
© Свилен Стоев Todos los derechos reservados