17 jun 2010, 16:37

Великден 

  Poesía » Otra
576 0 1

Започнало със тези думи на Исая,
"Пред теб изпращам пратеника свой",
за да се сбъдне истината, тая -
за всички на света родил се Той.
Било отдавна, в Назарет далечен 
явил се на девица дух свещен,
в одежда бяла, искряща облечен,
й казал: "Син ще си имаш роден. 
Наречи го Иисус, такъв е заветът,
той е тук със мисия свята,
и ще даде на човека съвета
как да се спаси на земята."
И ето, родил се и после пораснал,
започнал да прави чудни дела,
той искал да види народа израснал,
и казвал на хората: "С мене ела."
И тръгнали някои, други решили,
че трябва от него да се отърват,
пъклен план набързо скроили,
завели Иисус при владетел Пилат.
Там произнесли присъда жестока,
на кръст да го разпнат и унижат,
за да се сбъдне казаното от пророка
и думите написани да важат.
И следва най-великото деяние,
от смърт се връща Той чрез възкресение,
издига се в небето кат' сияние,
за да даде на хората спасение.
Оттук нататък трябва много вяра
и обич трябва, трябва и смирение,
молитва свещена път ще прокара
към пълно и вечно опрощение.

Нарича се денят Великден затова, 
не за яйцата и козунаците,
заради написаните слова
и от Него знаците...

© Антон Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Достъпен и "лесносмилаем" стил! Като на разказвач на приказки
Propuestas
: ??:??