27 abr 2011, 9:48

Великден 

  Poesía
500 0 0

           "Христос Воскресе!

"Во истина воскресе!"


Цяла нощ не спах,

във леглото се въртях,

знам, че днес е любимия ми ден,

а именно - Великден!


Станах рано и закусих

с апетит,

нека този

празник да Ви е честит!


Боядисах аз яйцата и

зачаках идването на децата.

Скоро някой потропа на вратата,

аз отворих и видях цял куп дечурлига,

накацали на стъпалата 

като малките на чучулига.


Всеки в ръцете си държеше

мъничко яйце,

а на него

бе нарисувано едно весело лице.


Готови бяхме да се веселим,

започнахме с яйцата да се борим

и на Господ да благодарим,

че някъде далеко, чак в Йерусалим,

на този ден възкръснал е един Непобедим!

 

© Дамяна Димитрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??