11 ene 2018, 10:16

Велинград 

  Poesía » Del paisaje
329 0 1

Велинград - град на лечебни водѝ,
на света - (почти) номер едно е! -
Тъй да è - ГОСПОД БОГ разпоредѝ!
И стана тъй! И за Добро е!

 

Велинград руква нашир и надлъж! -
Катèри и слиза диплянно! -
Ту крехък ветрец, ту порой изведнъж! -
Чудо-град, с ЛЮБОВ в него втъкана!

 

Велинград с дъх на гора и небе!
С „Клептуза“ и с теснолинейка! -
Прелест сред нашето Земно кълбè! -
Градче-душегрейка!

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??