1 may 2013, 19:20

Везната 

  Poesía » Civil
378 0 0

Везната на Съдбата се люлее,
а ний на рамената ù стоим:
издигаме се или падаме със нея;
със страх  минутите броим!

Когато Слънцето очите ни огрее,
окъпва ни щастлива синева.
А тръпките студени ни залеят,
когато призраците тръгнат през нощта...

Все търсиме изгубеното нещо в Дните,
то често ни е повод за тъга,
макар че се стремим към висините,
но и попадаме в устата на Нощта!

Аз знам, не могат всички да са първи
и всички точки да са върхове,
когото хората във битките проливат кърви,
ще има паднали и Богове!

Ще има винаги и обич, и омраза...
Ще страдаме и ще се веселим!
Дали Съдбата ни така не ни наказва,
с отворени очи, до края да вървим! 


  12.10.1974 г. и 09.12.2012 г. София

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??