18 nov 2013, 21:53

Видение на прага 

  Poesía
653 0 10

---

 


Когато жена те погледне със празни очи,

глава наведи към ръцете с мазолести пръсти.
Полепнало с болка бездумие в тях прочети —
от раждане, смърти и восък от честото кръстене.

Когато жена те очаква пред къщния праг
недей я прегръща, та тя е единствено спомен.
 Махни ù забрадката и я развей като флаг.
Кажи: "Тук съм, мамо!" — макар като куче бездомен.

Когато жена те погали в най-сладкия сън,
ти длани допри една в друга — пред теб е икона!
И въпреки ада и воя му вълчи навън,
насън да измолиш от нейната обич изконна.

Когато жена не приеме погрешен залог —
забравил за родно огнище от грижите яхнат,
молитви да сипеш до смърт, коленичил пред Бог —
от теб ще си тръгне... и кротко за "сбогом" ще махне.

 

 

 

---

© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??