2/ ВИЖДАМ ВЕЧЕ ЕСЕНТА
Аз виждам вече есента...
Отмина хубавото лято.
Миньорно почвам песента...
Тъгата ми е във душата!
До днес се сърдех на пека.
Проклинах здраво топлината!
А днеска , аз ще ви река,
във Слънцето си търся брата!
Мечтая си за летни дни...
За птичките във синевата!
И гледам със отворени очи...
Ще се пръждоса ли мъглата!
И вятъра кога ще спре,
И листопада ще престане.
Дано ме Господ разбере,
че искам лято да остане!
17.09.2014 Драгойново
© Христо Славов Todos los derechos reservados