11 dic 2022, 17:42

Високосна любов 

  Poesía » De amor
196 1 2

Високосна любов е замряла в Всемирните шепи,
ще се случи след четири сушави болки веднъж,
после дълги години ще лутаме – тъжни и слепи,
ще съм ничия аз, ти – на всяка и никоя мъж.

 

Ще пресявам през девет сита и ще нося в десето,
бистра, жива, искряща вода – да си имам, за път
ще обръщам най-ситното камъче бяло, додето,
чуя твоите стъпки полека до мен да вървят.

 

И тогава от лунната сянка ще сторя погача,
от косите си дълги изплела копринен месал...
Щом обичаш – ни суши, ни болки – те нищо не значат,
ако в миг високосен, макар и един си живял.

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??