28 sept 2019, 13:18

Влакове и макове... 

  Poesía » Otra
267 0 2

 

Влакове и макове...

 

В безкрая сливащи се „змии“

върху бетонните траверси –

в житата полузрели вият се

забързани сега за нейде си...

 

А гърбовете им метални

на Слънцето блестят, затичани

и между тях цветята алени

на капки свежа кръв приличат...

 

... и трепкат те с листа, в уплаха,

подобно заблудени птици...

 

Но там внезапно мина Влака

и смаза милите главици...

 

17.07.2007.

© Коста Качев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??