28.09.2019 г., 13:18 ч.

Влакове и макове... 

  Поезия » Друга
265 0 2

 

Влакове и макове...

 

В безкрая сливащи се „змии“

върху бетонните траверси –

в житата полузрели вият се

забързани сега за нейде си...

 

А гърбовете им метални

на Слънцето блестят, затичани

и между тях цветята алени

на капки свежа кръв приличат...

 

... и трепкат те с листа, в уплаха,

подобно заблудени птици...

 

Но там внезапно мина Влака

и смаза милите главици...

 

17.07.2007.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??