15 abr 2011, 13:47

Влюбена луна 

  Poesía » Otra
579 0 4

 

 

       Бездомен вятър ли ме буди,

       или бе вик

       на нощна птица?

       Или съня ми лек прокуди

       Луна -

       със златна колесница?

 

       Дали пък тя не ме покани

       и аз със нея

       да пътувам.

       И своите сърдечни рани

       със звезден прах

       да излекувам?

 

       Поканата ù ще приема.

       И тя самотница -

       горката.

       С безброй звезди е обкръжена,

       но влюбена е -

       във Земята.

 

 

© Славка Любенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??