15 sept 2009, 16:52

Влюбена съм 

  Poesía
865 0 2

ВЛЮБЕНА СЪМ,

              или НОСТАЛГИЯ

 

 

Влюбена съм.

Въпреки, че си незрима,

те обичам.

Знам, че тебе някъде те има

и че моя те наричам.

 

Влюбена съм

в теб, Земя –

в твойта вечна непокорност,

в песните на твоите жита,

в твойта тучност,

в твоята скалиста голота.

 

Влюбена съм.

Моя те наричам.

Аз съм твоя малка дъщеря.

Времето, което вечно тича,

искам аз да спра и изкрещя:

 

Влюбена съм!

 

И ще те обичам, както те обичаха дедите.

С вярност искрена се вричам

в чистотата на мечтите,

че обичам теб, Земя !

Че обичам твойта свобода!

 

Да!

Влюбена съм!

© Илзе Енчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??