2 sept 2017, 10:57

Влюбени 

  Poesía » De amor
364 2 3

ВЛЮБЕНИ

 

Денят прекрасен се отпуска 

Над смълчаната земя

Свежа хлад ветрец разпръсква

Буди хор щурци рояк...

 

Лятната прегръдка на нощта

Поглъща форми загорели

В непрогледна тъмнина

Без дъх телата са се вплели

 

Пулсът сгорещен и буен 

Кипящ водовъртеж

Ръката ти затиска думите

Изтръгнати от сладкия копнеж

 

В извивка силна и изгаряща

Телата ни не спират и за миг

Погълнати от жажда пареща

В тъмата се отронва вик

 

За секунда тишина настъпва

Не се долавя и щурче

Заглъхнали са сетивата влюбени

Море от пориви тече...

 

Ледено студена е земята

За тялото, обляно от любов 

Кожата погалена от вятъра 

Потръпва в нежен унисон...

 

© Весела Маркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Значи, Веси, това е една красива вълшебна приказка! И вместо земята да топли влюбените, влюбените със страстите си отдават топлина на земята. Поздрави за красивия стих!
  • Още малко и край на летните нощи. Благодаря Вили, за съучастническата съпричастност.
  • Весеее, направо е невероятно. Разтопих се.
    Много ми хареса.
Propuestas
: ??:??