1 jul 2023, 18:11  

Влюбеният юли 

  Poesía » Para niños
283 4 10

Юли се влюби в морето,

в южния бряг и вълните,

в чудните песни, с които

чайки ухажват скалите,

в жежкия пясък на плажа,

в стъпките детски, игрите,

в погледа "палав" на фара,

стрелкащ с очи дълбините,

в изгрева - слънчево утро,

галещ небето, земята...

в бриза - прохладен чаровник,

с шепот омайващ сърцата.

Лятото, младо и свежо,

грабна на юли душата...

и се развихри той щуро,

с огнени танци в отплата.

© Таня Мезева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??