5 ago 2020, 22:18

Влюбваш се... 

  Poesía » De amor, Filosófica, Verso libre
519 1 2

Влюбваш се…

 

Ако в очите ти някога се случи

внезапно, дори в най-черния мрак

да съзреш цветовете на дъгата-

изглежда че сърцето ти се влюбва.

 

Ако някой ден почувстваш внезапно…

дори и в най-глухото късче на тишината,

че чуваш как славеи пеят в дъжда,

означава че определено се влюбваш…

 

Ако някой ден усетиш със сетивата си,

вода под краката си в най- сухата пустиня,

и можеш да усетиш аромата на цветята-

значи любовта към теб вратите си отваря…


Ако някой ден усетиш повика на лъчите,

и че можеш да достигнеш звездите,

че вървиш по небето и летиш на земята -

и коленичиш да целунеш живота...

любовта те е хванала за ръце...и те обича.


А в денят щом живота ти осмисли се

в щастие на този когото обичаш,

и един в другиго щастие рисувате-

сърцата ви в едно ще ликуват.

 

Сърцето си недей да объркваш вече-

то е наясно че вече обича и го чувства.

И не се грижи за съмненията и страховете-

В сърцето ти само любовта съществува.

Това е просто една сбъдваща се мечта.

 

 

© Лили Вълчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??