Ако в очите ти някога се случи
внезапно, дори в най-черния мрак
да съзреш цветовете на дъгата-
изглежда че сърцето ти се влюбва.
Ако някой ден почувстваш внезапно…
дори и в най-глухото късче на тишината,
че чуваш как славеи пеят в дъжда,
означава че определено се влюбваш…
Ако някой ден усетиш със сетивата си,
вода под краката си в най- сухата пустиня,
и можеш да усетиш аромата на цветята-
значи любовта към теб вратите си отваря…
Ако някой ден усетиш повика на лъчите,
и че можеш да достигнеш звездите,
че вървиш по небето и летиш на земята -
и коленичиш да целунеш живота...
любовта те е хванала за ръце...и те обича.
А в денят щом живота ти осмисли се
в щастие на този когото обичаш,
и един в другиго щастие рисувате-
сърцата ви в едно ще ликуват.
Сърцето си недей да объркваш вече-
то е наясно че вече обича и го чувства.
И не се грижи за съмненията и страховете-
В сърцето ти само любовта съществува.
Това е просто една сбъдваща се мечта.
© Лили Вълчева Всички права запазени