4 abr 2018, 11:12

Во реалноста 

  Poesía » De amor
455 1 0

Кога ќе ми здодее совршенството од приказните

се враќам во реалноста

на непријателот му давам леб

ми враќа со камен

ми ја пали куќата

ми ја разгорува несреќата

во реалноста

ме будат камбаните од црквите

во највисокиот град на Балканот

тука се раѓам повторно

во срцето на мојата кукавички поразена земја.

 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??