Тази война започна много нежно,
а краят обещаваше любов.
Но днес снага извива буря снежна -
за нея никой май не бе готов.
Ала макар да бе и твърде тежко,
поне едно от нея аз разбрах -
тя би могла да бъде и гореща,
ако не беше в мене онзи страх,
че нещо там отляво ще се скъса,
когато ме оставиш на света.
А после пак ще трябва да възкръсвам
и нова от прахта да се родя.
Но спи сега. Заспи и ме сънувай.
Не искам да хитруваме, любов.
Накрая всеки, с другия воювал,
ще е изгубил.
Питаш ли защо?
© Биляна Todos los derechos reservados
Хареса ми, Биляна!