Mar 7, 2015, 12:22 PM

Войната между нас 

  Poetry
330 0 1

Тази война започна много нежно,
а краят обещаваше любов.
Но днес снага извива буря снежна -
за нея никой май не бе готов.

 

Ала макар да бе и твърде тежко,
поне едно от нея аз разбрах -
тя би могла да бъде и гореща,
ако не беше в мене онзи страх,

 

че нещо там отляво ще се скъса,
когато ме оставиш на света.
А после пак ще трябва да възкръсвам
и нова от прахта да се родя.

 

Но спи сега. Заспи и ме сънувай.
Не искам да хитруваме, любов.

 

Накрая всеки, с другия воювал,

ще е изгубил. 


Питаш ли защо?

© Биляна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??