8 feb 2008, 17:37

Войната в нас 

  Poesía
749 0 2
 

Затваряш очите си.

Две войски строени,

за битка готвят се май.

 

 

Едната стои в лявата,

а другата в дясната ти длан.

Мечове, стрели и копия

има във всяка ръка.

Всеки готов е да разкъса

плътта на противника.

 

 

Две знамена, високо издигнати,

играят своя танц на смъртта.

А ти стоиш и гледаш

тази смешна шега.

 

 

Но ето, те тръгват

в ожесточена битка една.

Чуват се викове войнски.

Разкъсва се отвътре плътта.

 

 

В миг прозираш...

Та това е твоята

собствена война.

Войната на всяка дилема...

Войната във теб.

© Деница Йорданова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??