31 jul 2016, 8:48

Времето 

  Poesía » Otra
385 0 0

Като конници строги минутите

трополят по чакъла на времето.

Всички мисли, (дори и нечутите),

се опитва сега да ни вземе то.

 

Да премаже мечтите ни плъзнали

като мравки да търсят надеждата.

С обещания плахи, премръзнали

да ни храни, докато проглеждаме.

 

И докато сами се изправиме,

неусетили още посоката,

да ни сложи олово във ставите,

да ни хвърли без жал във дълбокото.

 

Подло време! Измамно, неистинско,

заблудило ни с кухи илюзии.

Да сме негови съдници искаме,

а не кукли от него тътрузени.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??