12 sept 2008, 22:16

Връбница 

  Poesía » Civil
522 0 2
          ВРЪБНИЦА


Отрупан е храмът в зелени клони.
От тях мъзгата плаче и кърви.
За Христос ли сълзите пророних,
или за вехнещите тук върби.


И викахме с клоните Осанна,
след туй ги стъпкахме в пръстта.
За мене само болката остана.

… За поруганите върби и за Христа.

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??