ЕДИН ЗА ВСИЧКИ
и наобратно J
Нали знаете, че малко ми трябва –
една-едничка мелнична перка.
Дръжте се вие, великани, тогава,
защото превръщам се в „люта пиперка”.
Санчо магарето кротко посритва.
Аз пък мечтая за Пърсивала.
Конят ми куц е, но спънат в копита
няма да чака съдба закъсняла.
Щом е засвирил в гора Шеруудска
рогът на Робин за дивна прослава.
Щом си застанал в дружина редутска
на твоята чест това й се дава...
И мускетарска следвам заръка,
а... Ришельо над мене злорадства.
Няма, не може да тънем във мъка.
Девизът е скъп. Властта светотатства.
Да де, така е, малко ми трябва -
една-едничка мелнична перка.
Напред! Да посеем в гората жарава.
Всички сме капчици в малка манерка.
© Мери Попинз Todos los derechos reservados