26 may 2007, 9:54

Всичко мога 

  Poesía
642 0 5
Мога сега да избягам
и да накарам теб да ме преследваш.
Мога пък и да остана,
и да те принудя да ме мразиш.
Мога даже да накарам
твоите крака да тичат -
далеч от мен и от мечтите.
Мога и да те последвам,
мога пък и да не тичам.
Мога аз да те заключа 
и принудя да останеш.
Мога, волен като птица,
да те пусна да се рееш.
Мога с ангелска усмивка
да примамя твойте устни.
Мога даже като жрица
да напаля клада помежду ни.
Мога да те подчиня напълно - 
да ти взема свободата.
Мога да те стъпча с поглед.
Мога да накарам да заплачеш.
Мога върху теб да властвам.
Мога да съм твоята робиня.
Мога да накарам дъжд да просиш.
Мога да превърна всичко в тиня.
Мога да ти бъда пристан,
мога в миг в тайфун да се превърна.
Мога после да ти дам почивка.
Мога да не се завърна.
Мога радост да ти дам - да грееш.
Мога с мъка аз да те посипя.
Мога да те карам да се смееш.
Мога и да те съсипя.
Мога да ти бъда ангел.
Мога в ад света ти да превърна.
Свободата да ти дам - изцяло!
Мога и да те погубя.  
Мога много други думи
да подреждам и напиша.
А пък аз реших - банално
теб до гроба да обичам.

© Калина Игнатова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??